onsdag 5 maj 2010

Skaparlust!

De sista dagarna har det varit riktigt "aprilväder" växlande från sol och 20 grader plus till ösregn :o) Och de dagarna som varit mulna och regniga är ju perfekta scrapdagar! Jag gillar nog alla sorters väder på sitt sätt... det är väldigt mysigt att sätta sig vid skrivbordet och tända ljus när jag hör att regnet träffar fönsterrutan vid sin nedkomst.

Min kille har myst med några nyinköpta böcker. det går att hitta många bra och billiga böcker på nätet som bokhandeln inte alltid har, och förra veckan beställde vi några riktigt bra kanaliserade böcker :o)

Själv har jag scrappat mitt första "äldre foto" från min uppväxt. Jag fick en del gamla bilder från min mamma för ett tag sedan och det ska bli riktigt kul att få göra i ordning fina layouter till dem!
För bara någon vecka sedan så köpte jag ett blått papper i en miniscrapaffär här i närheten. Jag köpte det eftersom jag gillade de vackra duvorna på det så mycket. När jag kom hem och kollade ännu en gång på pappret märkte jag att det handlade om dop och utdrag från Bibeln. Jag, som inte tror på religioner, blev lite fundersam över vad jag skulle göra av det här pappret? Men... det passade ju perfekt till bilden från mitt eget dop! Härligt med sådana "lösningar" som kommer till en :o)

Den andra layouten gjorde jag igår kväll. Jag planerade inte så mycket först... hela lo:n är uppbyggd utifrån ett litet kort från "Me To You" med en söt dikt på. Först hade jag tänkt att ha kortet med på en LO med bilder av min pojkvän och mig men det kändes inte rätt. Dikten syftar nämligen på att jag blivit lycklig på grund av en annan peson. Romantik i all ära men mitt sätt att se livet är ju att vi själva skapar våra egna liv till 100%.
Visst kan vi uppleva att vi blir berörda av andra personer men då är det ett val vi först gör.
Därför kom helt plötsligt en tanke på Gud upp - eftersom Gud hela tiden är med oss går det inte att vara ensam, Gud för mig är även glädje... och allt annat positivt som jag ens kan komma på. Därför blev det en LO om Gud inom mig - som jag ser det finns inte Gud "någon annanstans" och bestämmer/dömer/hotar oss utan det är istället kärleken/glädjen/lyckan/kraften/ljuset inom oss som är Gud.
Jag valde ett papper från "Once Upon A Time" och byggde egentligen upp en ganska enkel LO från det. När jag skapade gick det av bara farten och skaparlusten, så jag tänkte inte så mycket på det jag syftat på från början. Det slutade med att jag kände att "Me To You"- kortet inte ens skulle vara med i LO:n... Ibland kan skapandet sluta på ett annat sätt än vad det var tänkt... men jag blev nöjd ändå, och scrappar gärna kortet i en annan LO istället...

Nu är det dags för en stund i solen med en inspirerande bok :o)

Ha en fortsatt underbar dag i skaparlustens tecken!!!

Ljus & Kärlek Lisa!


LO:n med Mitt dop
I found God withinÄlskar de här Änglavingarna som jag hittat på PanduroDet söta lilla kortet som till slut inte ens fick vara med på LO:n...

1 kommentar:

  1. Åååå vad fina de är!
    Änglavingarna är supersöta.

    SvaraRadera